ایرادها و اشتباههای خاصی در عکاسی دیجیتال هستند که معمولاً برای همه اتفاق میافتد، بخصوص برای افراد کمتجربه.
خبر خوب اینست که میتوان با کمی تمرین و دانش به آسانی ایرادها را برطرف کرد. با ما همراه باشید تا ۸ اشتباه رایج در عرصه عکاسی دیجیتال را با هم مرور کرده و نحوه حل آنها را یاد بگیریم.
۱- تصاویر تار
یکی از مهمترین شکایتهای تازهکاران، تار شدن تصاویر آنهاست. پاسخ ساده به این مشکل معمولاً نرسیدن نور کافی به سنسور است!
روشهای متفاوتی برای حل این مشکل وجود دارد. سادهترین، استفاده از سه پایه یا مونوپاد است که در شرایط نور کم کاملاً ضروی و واجب است. تنظیم ISO بالاتر برای سرعت شاتر بیشتر و استفاده از فلش نیز از بهترین راهها برای جلوگیری از تار شدن میباشد.
۲- کنتراست بیش از حد
یک عکس با کنتراست بیش از حد، تفاوت فاحشی بین مناطق نور (برجسته) و تاریک (سایه) در تصویر دارد. عکسهای گرفته شده در یک روز آفتابی معمولاً دچار این ایراد هستند. برای برطرف کردن این ایراد از فلش یا رفلاکتور استفاده کنید تا نور به طور یکسان سایهها را پوشش دهد.
۳- قرمزی چشم
اگرچه قرمزی چشم را میتوان براحتی با نرمافزارهای ویرایش عکس، اصلاح کرد اما خیلی بهتر هست که بدانیم چگونه باید از قرمزی چشم هنگام عکسبرداری جلوگیری کنیم.
با انعکاس نور در شبکیه، چشم در عکس به رنگ قرمز ثبت میشود. در دوربینهای جدید عملکرد کاهش قرمزی چشم وحود دارد که با فلشهای چندگانه از این ایراد جلوگیری میکند. هم چنین با دور نگه داشتن سوژه از دوربین و یا استفاده از فلشهای بیرونی میتوان قرمزی چشم را از بین برد.
۴- رنگهای نامتعادل
رنگهای کمرنگ یا گچ مانند مشکل شناخته شده و مشهوری در عکاسی دیجیتالی هستند. با استفاده از تنظیمات تعادل رنگ سفید (WB) میتوان این ایراد را حل کرد.
برای مثال در داخل اتاقی که لامپ رشتهای تنگستن دارد عکاسی کنید، عکس بخاطر نور گرمی که از لامپ ساطع میشود به زرد یا نارنجی شدن متمایل است. گزینه WB براحتی با تنظیم نور و استفاده از مقداری رنگ آبی ، آنرا خنثی کرده تا رنگ ایدهآل شود.
۵- رزولوشن پایین
عکسبرداری با وضوح (رزولوشن) پایین فضای بیشتری را برای ذخیره در اختیارتان قرار خواهد داد، اما اینکار خیلی خوب نیست!
وضوح پایین به معنای کیفیت کمتر نیز هست و شما نمیتوانید عکستان را با کیفیت خوب چاپ کنید. علاوه بر این با ذخیره عکس در فرمت JPEGE نیز بخاطر فشرده سازی کیفیت کم میشود. پس بهتر است که کارت حافظه بالاتری را بخرید و کیفیت کار خود را فدای کمیت نکنید!
۶- تصویر تاریک
اگر هنگام عکسبرداری نور کافی به سنسور دوربین نرسد، تصویر تاریک خواهد شد. میتوان دیافراگم را بیشتر باز کرد تا نور بیشتری به دوربین برسد. با استفاده از تنظیم دستی نوردهی هنگام عکس گرفتن میتوانید نور را در حد مناسبی تنظیم کنید. (مراقب نویز در هنگام تنظیم باشید!)
۷- تصاویر بسیار روشن
با نور زیاد جزییات عکس مشخص نخواهند بود. انگار لامپی بزرگ روبرویتان روشن شده باشد. با اصلاح نوردهی و تنظیم دستی میتوان براحتی این ایراد را حل کرد.
در روزهای آفتابی با سوژههایی که مستعد بازتاب نور هستند، این مشکل بسیار مشهود است.
۸- نویز زیاد
آن دانههای کوچک برفک مانند که کیفیت عکس را خراب کرده و زحمت ما را بر باد میدهند، نویزهای عکسبرداری هستند.
هرچه ISO بالاتر باشد نویز بیشتری ظاهر میشود. در هنگام شب و تاریکی بیشتر وقتی دوربین تلاش میکند که نور بیشتری دریافت کند، مستعد نویز بیشتری هم هست.
برای کاهش نویز از بالاترین کیفیت در تنظیمات استفاده کنید. حتماً از سه پایه کمک بگیرید تا بتوانید ISO را بر روی کمترین حالت ممکن برای عکسبرداری بدون تاری تنظیم کنید.
واحد طراحی زرین چاپ، همیشه قبل از چاپ، عکسهای ارسالی شما را با دقت بررسی کرده، اصلاحات لازم را انجام داده و در صورت لزوم به تغییر عکس بخاطر کیفیت پایین و … به شما اطلاع خواهند داد. پس با اطمینان خاطر خرید کنید…
این مقاله برداشتی آزاد از سایت exposureguide میباشد.